Trăirea și exprimarea emoțiilor copiilor cu vârstă cuprinsă între 2,5 – 7 ani - Proiect Erasmus+

 

 

 

Grădinița cu program prelungit  ”Hofeherke” din Sfântu Gheorghe a fost reprezentată de un grup de patru cadre didactice  la prima întâlnire, desfășurată  în perioada 17-21 noiembrie, din cadrul  proiectului  Erasmus+, proiect finanțat de UE. Acestea persoane: sunt directorul unității preșcolare Mark Emese, coordonatorul proiectului Bedohazi Emese alături de educatoarele Popa Adina și Siko Reka. Reuniunea a fost organizată de către inițiatorii și coordonatorii acestui program de la grădinița ”Csillagvár”  din  Hajdúböszörmény, Ungaria, având ca limbă de comunicare limba engleză.

 

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani, unind pe lângă instituția noastră, cadre didactice din alte două țări partenere: grădinița ”Csillagvár”  din  Hajdúböszörmény, Ungaria; instituția preșcolară ”El Almendro” din Colmenar Viejo, Spania. Din grădinița noastră sunt implicate în acest proiect cinci grupe conduse de 10 cadre didactice.

 

Tema proiectului este dezvoltarea inteligenței emoționale și are ca scop recunoașterea, denumirea și exprimarea verbală și nonverbală a emoțiilor de către copii.

 

Participanții lucrează conform planului comun de activități dar cu metode și tehnici diferite, publicate permanent pe sistemul de operare OnDrive în vederea colaborării permanente. Această colaborare aduce experiențe noi, ducând la o bună dezvoltare profesională a cadrelor didactice implicate.

 

Partenerii s-au dovedit a fi foarte deschiși și receptivi la exemplele de bune practici prezentate în plen, de fiecare țară participativă, în cadrul întâlnirilor zilnice organizate.  Împreună am  decis, de comun acord, pașii care vor fi urmați pentru a ajunge la rezultatul final, fiecare parte prezentându-și punctul de vedere pentru construirea planului de lucru.

 

            Pe lângă toate aceastea, organizatorii ne-au oferit  posibilitatea de a le cunoaște valorile naționale și locale. În organizare, o bună implicare a avut-o Consiliul Local care susține  și apreciază permanent activitatea cadrelor didactice.

 

 Următoarea întâlnire va avea loc în luna martie la unitatea de învățământ din Spania, unde se vor analiza și compara rezultatele obținute.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Prof. înv. preșc.                                                                                                                              POPA ADINA

LANSAREA CONCURSULUI JUDEȚEAN ”AVENTURILE FAMILIILOR”, ediția a IV-a

Grădinița de copii Hófehérke din Sf. Gheorghe a lansat un concurs județean în cadrul proiectului educațional ”Aventurile familiilor” – „Csöppnyi családkalandok”, concurs de creație literară și artistico-plastică, Ediția a IV.-a.

AL III-LEA CONCURS JUDEȚEAN DE CREAȚII LITERAR-ARTISTICE AVENTURILE FAMILIILOR

Înmânarea diplomelor în cadru festiv – 2016

LANSAREA CONCURSULUI JUDEȚEAN ”AVENTURILE FAMILIILOR”, ediția a III-a

Grădinița de copii Hófehérke din Sf. Gheorghe a lansat un concurs județean în cadrul proiectului educațional ”Aventurile familiilor” – „Csöppnyi családkalandok”, concurs de creație literară și artistico-plastică, Ediția a III.-a. Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative Județene, poziția 54, an școlar 2015-2016 și este destinat preșcolarilor din județele Covasna, secția română și maghiară.

LANSAREA CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN ”Aventurile familiilor”

Grădinița de copii Hófehérke din Sf. Gheorghe a lansat un concurs interjudețean în cadrul proiectului educațional ”Aventurile familiilor” – „Csöppnyi családkalandok”, concurs de creație literară și artistico-plastică, Ediția II. Concursul este destinat preșcolarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, secția română și maghiară.

A APĂRUT NOUA CARTE CU POVEȘTI ”CSÖPPNYI CSALÁDKALANDOK/MICI AVENTURI DE FAMILIE”

Cu sprijinul Primăriei locale, reprezentată de d-nul primar Antal Árpád András, în cursul lunii decembrie 2014 a apărut valoroasa carte cu povești create și ilustrate câștigătoare la concursul județean derulat sub titlul ”Csöppnyi családkalandok / Aventurile familiilor”.

LANSAREA CONCURSULUI JUDEȚEAN - ”Aventurile familiei”

          Anul 2014 este declarat Anul internațional al familiei. În acest context G.G.P. Hófehérke a lansat un concurs județean în cadrul proiectului educațional ”Aventurile familiei” – „Csöppnyi családkalandok”, concurs de creație literară și artistico-plastică, Ediția I. Concursul este destinat preșcolarilor din județ, secția română și maghiară.