ÍGY NEVELJÜNK!- TANFOLYAM SZÜLŐKNEK

 

Több, mint 10 éve szervezünk gyermekneveléssel kapcsolatos tanfolyamot a szülők számára. Évente két – három magyar, ilettve román nyelvű csoporttal dolgozunk, a szülők igényeinek megfelelően.

 Az „Így neveljünk” program a „Copiii Noştri” Alapítványon keresztül került Romániába, az UNICEF támogatásával. Szerzőik hollandok: Ina Bakker és Hans Jannson.

          A program a társadalomban felmerülő egyes nehézségek orvoslására született, mint pl. a nehéz helyzetben levő szülők segítése, akik valamilyen oknál fogva nehézségekkel küzdenek a gyermeknevelés terén.

Prevenciós megoldásként azokhoz a szülőkhöz szól, akik még nem küszködnek olyan nevelési problémákkal, amelyeket csak szakember orvosolhat, kapcsolatuk a gyermekükkel még egészséges.

Célok: - szülő és gyermek közötti jó kapcsolat megteremtése

-         súlyos nevelési problémák megelőzése

-         magatartászavarok és az ebből fakadó negatív spirális megelőzése (a gyermek elfogadhatatlan viselkedésére a szülő negativ viszonyulása, ami még rosszabb magatartási formákat vált ki a gyermekből, melyre a szülő még inkább elutasítja gyermeke megnyilvánulásait, st.)

Specifikus cél:

          - tudatosítani a szülőkben, hogy gyermekeik viselkedését ők maguk is hatékonyan befolyásolhatják, ha elsajátítanak biyonyos képességeket, amelyek a jó kommunikációt segítik elő, valamint tudatosan megválasztott módszerekkel reagáljanak a nemkívánatos magatartásra.

 

          A programnak, tehát konkrét céljai vannak, és biztos elméleti alapokra épül.  Szülőkhöz, nevelőkhöz szól, akik 3-12 éves gyermekekkel foglalkoznak és azt szeretnék, hogy köztük és gyermekük közt megfelelő legyen a kommunikáció.

A tanfolyam díjmentes. 5 leckéből áll, heti egy alkalommal, kb. másfél órás ülésekkel.

Tanfolyamvezetők:

Márk Emese

Szép Blanka

Cârstea Enikő

Novăcescu Coralia

Jelentkezni a csoportvezető óvónőknél lehet.

Márk Emese, óvodavezető

SAM 1452  SAM 1453  SAM 1454  SAM 1455  SAM 1456  SAM 1457  SAM 1458  SAM 1459