ITT A FARSANG

A Vackor csoport sajátos hagyománya, a gyerekek egyik kedvence a farsang megünneplése. Ezt az időszakot a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakra terveztük.

Tudatos tervezéssel és szervezéssel, a hagyományok értékeinek, tartalmának az átadása közvetítése a gyerekek felé volt a célunk. 

     FAR15     FAR1   FAR2   FA3 - Copy

Olyan szituációs helyzeteket és játékokat szerveztünk amely által közvetítettük a múlt értékeit és örömteli élménnyel gazdagítottuk a gyerekek lelki világát. Egyik napunk például a “FONÓBAN” című mottó alatt zajlott, amikor fonóházat rendeztünk be és eljátszottuk hogyan is volt régen a farsang a fonóban, majd kukoricát morzsolgattunk.

         FAR11     FAR12     FAR13

Hagyományos erdélyi ételeinket is elkészítettük, a farsangi fánk, sült krumpli, vörös hagyma, turó, káposzta, ízletes  téli kukoricacsemege.  

FAR4 FAR6 FAR7 FAR10FAR9

A farsangi hagyományunk autentikus eleme az alakoskodás, mikor jelmezbe bújva, állarcot öltve eljátszottuk, megjelenítettünk más és más szerepeket.  A farsangi hagyományunk jelentős eleme a kiszebáb készítése szalmából, amit közösen készítettünk el, nevet adtunk neki, felöltöztettük, megtáncoltattuk és közösen égettünk el.

A farsangi napok vidámsággal, alkotássokkal, játékokkal, de ugyanakkor új ismeretekkel, hagyományos értékekkel és műveltségtartalmakkal telítődtek. A legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezték magukat és nagyon jól szórakoztak.

   FAR27FAR23  FAR21   FAR20   FAR18