PILVAX KÁVÉHÁZI HANGULAT

Március 15.-e alkalmából Pilvax Kávéház interaktív játékos tevékenységet szerveztünk a LibriM könyvudvarban.

 

pilvax1 pilvax2 pilvax4 

MÁRCIUS 15 “ÉN NEM VAGYOK GYALOGOS KATONA”

A gyermek lelkét az ünnep hangulata nem tudja mélyen átjárni csupán egyetlen nap alatt, hiszen annak mondanivalóját, szépségét, erkölcsi üzenetét sem lehet egyetlen nap közvetíteni, ezért minden ünnepet, jeles napot egy hosszabb előkészületi időszakkal vezetünk be. Ezt a megelőző időszakot változatos tevékenységekkel szeretném örömtelivé varázsolni, a gyermek érdeklődését, kíváncsiságát napról napra tovább fokozva.

HÁROMSZÉK NEM ALKUSZIK- RAPZPÁLYÁZAT

 

Csoportunk díjazottjai

Dávid Dóra

Rácz Janka Réka

Gratulálok az ügyes kezű kreatív gyerekeknek.

     rajz1 rajz2 rajz3 rajz6  rajz4 

Elmúlt farsang, itt hagyott

Csoportunk hagyománya, hogy  a farsangot  vízkereszttől hamvazószerdáig tartjuk. Ezeket a napokat, egyéni elképzelés alapján, a gyermekek ötleteit is figyelembe véve, a farsanghoz kapcsolódó címmel, mottóval “ruháztuk” fel.  A napi tevékenységeink is egy-egy mottó alatt zajlottak.

ÓVODÁNK MEGÁLDÁSA „ÓVODASZENTELÉS’’

   Óvodánk megáldására, Elekes Szabolcs a Krisztus Király plébánia segédlelkésze látogatott el. Elhozta Jézus Krisztus áldását, amit a gyerekek kellő tisztelettel és imádságos lelkülettel fogadtak.

BALÁZS-ÁLDÁS

    Szent Balázs püspök liturgikus emléknapja február 3. Ehhez a naphoz tartozó népszokás a balázsolás hagyománya és a gyerekek megáldása a templomban, amely a néphagyomány szerint torokbetegség elleni védelmet nyújt.

ÉVSZAKTÜNDÉREK BIRODALMÁBAN

Január első napjaiban az évszaktündérekkel ismerkedtünk meg. Felfedező útra indulva elbarangoltunk az „évszaktündérek birodalmába’”, ahol új élményeket és tapasztalatokat gyűjtöttünk. Kincseket gyűjtögettünk, majd igyekeztünk kitalálni, hogy vajon mit is rejthet az évszaktündérek zsákja?’’

CÉLTÉRKÉP

A Januári Boldogságóra keretén belül a Vackor közép csoportban közös célkitűzéseinket beszéltük meg, valamint csoportszabályainkat fogalmaztuk meg, amit a következő időszakban szeretnénk betartani, megvalósítani.  Egy kreatív munka keretén belül, közösen megalkotott CÉLTÉRKÉP-et készítettünk az évszakok körforgását is figyelembe véve.

"ADJON ISTEN MINDEN JÓT!"

Januárban ellátogattunk a Zathureczky Berta Otthonba, ahol újévi jókívánságainkat fejezzük ki az idősek számára. A Vackor közép csoportos gyerekek bátor, érdeklődő magatartása lenyűgöző volt mindenki számára. Kíváncsi tekintetek és kérdések sorozata hangzott el a gyerekek részéről. – Ti mit játszotok?

ADVENTI SPIRÁL - A FÉNY ÚTJA

Advent egy várakozással teli időszak, ahol sok csendes, meghitt pillanatot éltünk át. A várakozással teli, hosszú útra hívtuk meg a gyerekeket és családjaikat, hogy közösen éljük át az ünnepi készülődés örömeit.