Szállást kereső Mária

  A karácsonyi ünnepkört a "Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok" című projektünk, valamint az azt megelőző adventi készülődésünk ölelte át. A közösen elkészített adventi koszorúval kezdetét vette e szent ünnepre való várakozás. A gyertyák fényeinél, e meghitt időszakban, felelevenedett bennünk a kis Jézus születésének a története, felcsendültek ajkainkon szebbnél szebb karácsonyi énekek és kezdetét vette a lázas készülődés a karácsonyi meglepetésre és vásárra, ahol saját házi készítésű portékáinkat bocsátottuk árúba: képeslapok, mézes pogácsák, asztali díszek, angyalkák stb.formájában.

  A "Mit tudunk a karácsonyról?" kérdés felvetésekor különböző válaszok hangoztak el, melyeket felsorolni szinte képtelenség, mégis kiemelnénk a számunkra legmeghatóbbat: "A szeretet a legjobb". Ennek tükrében próbáljuk nemcsak a karácsonyi időszakot, hanem a mindennapjainkat is felépíteni.

  "A szállást kereső Mária" című népballada asztali bábokkal való eljátszása után mindenki ajándékot vihetett a kis Jézusnak, ahol volt, aki a kedvenc játékát adta, más az ölelését és, hogy egészséges maradhasson banánt is kapott. Volt, aki csokival édesítette az újszülött életét. Többen kérdőre vonták amiatt, hogy vajon szabad-e ilyen üde korban édességgel kínálni? :-)

  A projekt során mindenki a karácsonyi történet azon szereplője bőrébe bújhatott, akivel a legjobban azonosulni tudott egy adott nap. És ami talán a legfontosabb, hogy minndannyian megengedtük, hogy újra megszülessen bennünk a kisded. Beengedtük otthonainkba is és kellőképpen megünnepeltük a születésnapját.