Szent Márton fél kabátot ad

  November elején a "Szent Márton fél kabátot ad" című projekt keretén belül a Márton napi szokásokkal, hagyományokkal, hiedelmekkel ismerkedtünk, felelevenítettük ismereteink tárházát e témával kapcsolatosan. Végső célunk a felebaráti szeretet, a jóság, a megosztás örömének a megtapasztalása volt.

  Első héten a Szent Márton legenda volt a középpontban: jelmezekbe bújtunk, megelevenítettük azt, valamint képolvasás útján is ismerkedtünk vele. Elsajátítottunk különböző libás mondókákat, dalos játékokat. Második héten a lámpások és a cipósütés kapott fő hangsúlyt. A lámpásinkkal családi körben vonultunk ki a közeli erdőbe, hogy mécseseink fényével megajándékozzuk egymást, fényt és meleget vigyünk a fák gyökereihez, hogy a földi elemek vigyázzanak a hosszú télen át az életükre. 

  A tűz körül rövid műsorunkkal örvendeztettük meg szüleinket, melynek végén megosztoztunk az általunk készített Márton cipón. Tovább csillapítottuk éhségünket liba zsíros kenyérrel, majd az "Adjon Isten jó éjszakát" című énekkel hazatértünk otthonainkba, vivén a lámpásainkat mely fényforrás lehet az esti meséinkhez.