Szállást kereső Mária

  A karácsonyi ünnepkört a "Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok" című projektünk, valamint az azt megelőző adventi készülődésünk ölelte át. A közösen elkészített adventi koszorúval kezdetét vette e szent ünnepre való várakozás. A gyertyák fényeinél, e meghitt időszakban, felelevenedett bennünk a kis Jézus születésének a története, felcsendültek ajkainkon szebbnél szebb karácsonyi énekek és kezdetét vette a lázas készülődés a karácsonyi meglepetésre és vásárra, ahol saját házi készítésű portékáinkat bocsátottuk árúba: képeslapok, mézes pogácsák, asztali díszek, angyalkák stb.formájában.

Szent Márton fél kabátot ad

  November elején a "Szent Márton fél kabátot ad" című projekt keretén belül a Márton napi szokásokkal, hagyományokkal, hiedelmekkel ismerkedtünk, felelevenítettük ismereteink tárházát e témával kapcsolatosan. Végső célunk a felebaráti szeretet, a jóság, a megosztás örömének a megtapasztalása volt.

Itt a farsang, áll a bál

   Mint ismeretes, a farsang a jókedvű szórakozás, jelmezes felvonulás, alakoskodás és tréfálkozás időszaka. Fontosnak tartjuk, hogy a lassan feledésbe merült hagyományainkat megismertessük a gyermekekkel. Az autentikus és modern elemek keveredésével olyan értékeket teremtettünk, amelyek közvetítik a múlt értékeit, de a ma gyermekének is örömteli élményeket nyújtanak.

Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok

  Adventtel az év egyik legszebb időszaka veszi kezdetét. A meghitt várakozás a belül megszülető fényre alkalmat nyújt arra, hogy testünket és lelkünket tiszta ruhába ölöztessük a nagy ünnepre. A Karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutamát.

Madár parádé

 

Madár voltam álmomban...

 

A Madár voltam álmomban... kéthetes projekt Az ezerarcú természet barátai óvoda szintű nevelési projekt témájához kapcsolódik.

Tanösvény látogatás

Megismertük Denevér Dezsőt

Egy borongós őszi napon a Vinca Minor Egyesület tanösvényérhez látogattunk. A tevékenység célja: képek és játékok segtségével megismertetni a gyerekekkel a denevért.

Szüreteltünk javában...

Elmúlt a nyár, itt az ősz...

Az őszi témakör sok lehetőséget nyújt az óvodában az ismeretek bővtésére, renszerezésére. A tevékenységek sokfélesége olyan sznessé teszi a hétköznapokat, akár az őszi erdő levélpompálya.

Animációs Filmfesztivál

 

Filmvettés a MAGMÁban

 

Októberben a MAGMA Kortárs Művészeti Kiálltótérbe látogattunk, ahol a Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyének keretén belül vettettek le 10 animációs filmet.

Mesebarangolás

 

Hol volt, hol nem volt...

 

A a mese hallgatása lelki folyamatokat indít a gyerekeknél, amelyekre szüksége van az egészséges fejlődéshez.

Családi, sportnap

A tanévet szerettük volna kellemes élménnyel zárni, így családi sportnapot szerveztünk. Besenyőn, Majáék családi telkén tartottuk, ahol fergeteges élményben volt részük úgy a gyermekeknek, mind a szülőknek nem beszélve a nagyszülőkről. A sportrendezvényeket Aba apukája rendezte,