Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok

  Adventtel az év egyik legszebb időszaka veszi kezdetét. A meghitt várakozás a belül megszülető fényre alkalmat nyújt arra, hogy testünket és lelkünket tiszta ruhába ölöztessük a nagy ünnepre. A Karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutamát.

Madár parádé

 

Madár voltam álmomban...

 

A Madár voltam álmomban... kéthetes projekt Az ezerarcú természet barátai óvoda szintű nevelési projekt témájához kapcsolódik.

Tanösvény látogatás

Megismertük Denevér Dezsőt

Egy borongós őszi napon a Vinca Minor Egyesület tanösvényérhez látogattunk. A tevékenység célja: képek és játékok segtségével megismertetni a gyerekekkel a denevért.

Szüreteltünk javában...

Elmúlt a nyár, itt az ősz...

Az őszi témakör sok lehetőséget nyújt az óvodában az ismeretek bővtésére, renszerezésére. A tevékenységek sokfélesége olyan sznessé teszi a hétköznapokat, akár az őszi erdő levélpompálya.

Animációs Filmfesztivál

 

Filmvettés a MAGMÁban

 

Októberben a MAGMA Kortárs Művészeti Kiálltótérbe látogattunk, ahol a Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyének keretén belül vettettek le 10 animációs filmet.

Mesebarangolás

 

Hol volt, hol nem volt...

 

A a mese hallgatása lelki folyamatokat indít a gyerekeknél, amelyekre szüksége van az egészséges fejlődéshez.

Családi, sportnap

A tanévet szerettük volna kellemes élménnyel zárni, így családi sportnapot szerveztünk. Besenyőn, Majáék családi telkén tartottuk, ahol fergeteges élményben volt részük úgy a gyermekeknek, mind a szülőknek nem beszélve a nagyszülőkről. A sportrendezvényeket Aba apukája rendezte,

Árkosi lovarda

Tanév vége felé egy gyönyörű májusi napon felkerekedtünk és autóbusszal kimentünk Árkosra, a Barabás lovardába. Tudva azt, hogy a gyermekek mennyire szeretik az állatokat igencsak ígéretes, kalandos délelőttnek néztünk elébe.

Kirándulunk, kirándulunk...

Kirándulni jaj de jó, címmel szervezünk minden évben közös óvodai kirándulást a Rétyi Nyírbe. a kirándulás a Hófehérke Napok program része, amikor az egész hét a jókedv-, móka-, kacagásról szól,

Anyák napja

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. Az anyák megünneplésének története az ókori Görögökhöz nyúlik vissza, manapság országonként változik, hogy hol, mikor ünneplik.