Itt a farsang, áll a bál

   Mint ismeretes, a farsang a jókedvű szórakozás, jelmezes felvonulás, alakoskodás és tréfálkozás időszaka. Fontosnak tartjuk, hogy a lassan feledésbe merült hagyományainkat megismertessük a gyermekekkel. Az autentikus és modern elemek keveredésével olyan értékeket teremtettünk, amelyek közvetítik a múlt értékeit, de a ma gyermekének is örömteli élményeket nyújtanak.

Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok

  Adventtel az év egyik legszebb időszaka veszi kezdetét. A meghitt várakozás a belül megszülető fényre alkalmat nyújt arra, hogy testünket és lelkünket tiszta ruhába ölöztessük a nagy ünnepre. A Karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutamát.

Madár parádé

 

Madár voltam álmomban...

 

A Madár voltam álmomban... kéthetes projekt Az ezerarcú természet barátai óvoda szintű nevelési projekt témájához kapcsolódik.

Tanösvény látogatás

Megismertük Denevér Dezsőt

Egy borongós őszi napon a Vinca Minor Egyesület tanösvényérhez látogattunk. A tevékenység célja: képek és játékok segtségével megismertetni a gyerekekkel a denevért.

Szüreteltünk javában...

Elmúlt a nyár, itt az ősz...

Az őszi témakör sok lehetőséget nyújt az óvodában az ismeretek bővtésére, renszerezésére. A tevékenységek sokfélesége olyan sznessé teszi a hétköznapokat, akár az őszi erdő levélpompálya.

Animációs Filmfesztivál

 

Filmvettés a MAGMÁban

 

Októberben a MAGMA Kortárs Művészeti Kiálltótérbe látogattunk, ahol a Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyének keretén belül vettettek le 10 animációs filmet.

Mesebarangolás

 

Hol volt, hol nem volt...

 

A a mese hallgatása lelki folyamatokat indít a gyerekeknél, amelyekre szüksége van az egészséges fejlődéshez.

Családi, sportnap

A tanévet szerettük volna kellemes élménnyel zárni, így családi sportnapot szerveztünk. Besenyőn, Majáék családi telkén tartottuk, ahol fergeteges élményben volt részük úgy a gyermekeknek, mind a szülőknek nem beszélve a nagyszülőkről. A sportrendezvényeket Aba apukája rendezte,

Árkosi lovarda

Tanév vége felé egy gyönyörű májusi napon felkerekedtünk és autóbusszal kimentünk Árkosra, a Barabás lovardába. Tudva azt, hogy a gyermekek mennyire szeretik az állatokat igencsak ígéretes, kalandos délelőttnek néztünk elébe.

Kirándulunk, kirándulunk...

Kirándulni jaj de jó, címmel szervezünk minden évben közös óvodai kirándulást a Rétyi Nyírbe. a kirándulás a Hófehérke Napok program része, amikor az egész hét a jókedv-, móka-, kacagásról szól,