,,Farsang farka ma vagyon...,,

Hosszas készülődés előzte meg a mindenki által várva várt farsangi mulatságunkat. Húshagyókeddet megelőző napokban farsangi szokásokkal ismerkedtünk, medvét táncoltattunk, vénleány-, vénlegény csúfolókat ismételgettünk, farsangi táncházban vettünk részt.

,,Poros úton kocsi zörög...,,

   Február első heteiben a szárazföldi, légi és vizi közlekedési eszközökkel, a biztonságos közlekedés szabályaival ismerkedtünk.

Havazik, havazik...

     ,,Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van...,, énekeltük lelkesen január első napjaiban. Már kiscsoportosokként is tudjuk, hogy a sok séta, friss levegő milyen fontos egészségünk megőrzése érdekében, ezért a téli zord idő sem szegte kedvünket, ha csak tehettük, magunkra öltöttük meleg ruháinkat, és jókat hógolyóztunk, játszottunk, hóembert építettünk az óvoda udvarán. 

jo1 jo2 jo3 jo4 jo5 jo6 jo7

"Hóban ébred majd az ünnep,,

Advent második hetében tartottuk csoportunkban az immár  hagyománnyá vált  karácsonyváró kézműves tevékenységünket.

Az én macim

A 2018-2019-est tanév az új kiscsoportosok beszoktatásával kezdődött.  November végén egy két hetes projekt keretén belül ismerkedtünk a medvékkel, élőhelyükkel, táplálkozási szokásaikkal, életmódjukkal.

Húsvéti készülődés a szépmezői gyerekekkel

 

    A húsvéti készülődés jegyében örömmel láttuk vendégül csoportunkban a szépmezői óvodásokat, akik már második éve partnereink a SNAC önkéntességi programban.

,,Bál, bál, maszkabál...,,

     A farsangi készülődés, mókázás , csúfolódás, hagyományok felelevenítése, sok-sok álarc, szemüveg diszítése után elérkezett a gyerekek által leginkább várt esemény, a farsangi bál.

Karácsonyi készülődés

  Az adventi készülődés jegyében december folyamán több olyan tevékenységen vettünk részt  illetve szerveztünk, melyek révén nemcsak külsőleg, hanem lelkünket is ünneplőbe öltöztetve készülhettünk a kis Jézus születését megünnepelni.

Jégkorszak a Székely Nemzeti Múzeumban

    December folyamán óriási érdeklődéssel, kíváncsian látogattuk meg a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását.

A kenyér útja

    Tájegységünk étkezési szokásai egyre jobban feledésbe merülnek, a modern technológia térhódítása egyre inkább kiszorítja a régi értékeket, hagyományokat. Gyermekeinknek, sajnos nem minden esetben adódik lehetőségük, hogy megismerjék ezen értékek forrását, hogyanját, miértjét, mikéntjét.  Éppen ezért rendkívül megörültünk a Kovászna Megyei Művelődési Központ által támogatott, A kenyér útja című projektben való részvételi lehetőségnek.