AZ ÉRZELMEK MEGÉLÉSE, KIFEJEZÉSE A 2,5-7 ÉVES ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK KÖRÉBEN

A 2019-2020 és a 2020-2021-es tanévekben óvodánkban sor kerül Az érzelmek megélése, kifejezése a 2,5 – 7 éves óvodás korú gyermekek körében” Erasmus+ projekt lebonyolítására a magyaroszági és spanyol partnerekkel közösen.

                                             erasmus              

A program célja betekintést nyerni a partnerek óvodai életébe és a program lefolyása alatt szerzett tapasztalatok bemutatása és megosztása. Továbbá az összegyűjtött emocionális tulajdonságokból a kiválasztott érzelempárok feldolgozása különböző módszerekkel, ezek rögzítése, majd bemutatása a mobilitások, projekt találkozók során, valamint a program végén egy, a játékokból összeállított játékgyűjtemény szerkesztése és közzététele az érdeklődő pedagógusok számára. A projekt eredményessége céljából fontos a partnerek közti állandó kommunikáció (elektrónikus úton), hogy az elvégzett munkákkal kapcsolatos gondolatokat, felmerülő nehézségeket, jövőbeli változtatásokat meg tudjuk beszélni, és az eredményeket közösen, hatékonyan tudjuk értékelni.

Óvodánkból négy magyar (Csibészkék, Szivárvány, Csicsergők, Kincskeresők) és egy román (Fluturasii) csoport kapcsolódott be a programba.

Bedőházi Emese Aranka, programfelelős