A MEGYEI SZÉLKIRÁLYNŐ ALKOTÓPÁLYÁZAT DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

2019. június 4-én megtörtént a Környezetvédelmi Világnapja alkalmából meghirdetett Szélkirálnynő megyei alkotópályázat értékelése és díjátadó ünnepsége, amely a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napköziotthon, valamint a Vinca Minor Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel az Az ezerarcú természet bartátai - Barátunk a levegő  IV. kiadás nevelési projekt része. Az alkotópályázat szerepel a 2018-2019-es tanév Kovászna Megyei Tanfelügyelőség megyei szintű Oktatási Tevékenységek Naptárában (C.A.E.J), 52-es pozícióval.

 

Kovászna megyéből a Hófehérke Napközi Otthonnal együtt 12 óvoda kapcsolódott be az idei alkotóversenybe. Csoportonként 3 alkotással nevezhettek be a gyermekek, így összesen 53 alkotás érkezett. A négytagú bizottság – Andor Dalma és Somogyi Edina a Váradi József Általános Iskola tanárnői, Para Zoltán, a Vinca Minor elnöke, valamint Tóth Krisztina, a Vinca Minor munkatársa, az értékelési kritériumok szerint (gyermekek által készített alkotások, az alkotópályázatban megfogalmazott elvárások betartása alkotás maximum A3-as papírnak megfelelő méretű kivágott textilia kell legyen, amelyre az óvodások egyéni elképzelésük szerint megalkotják, díszítik a szélkirálynőjüket, ugyanakkor fantázia, kreativitás, esztétika, igényesség és a változatos anyagok felhasználásával elért ötletesség) értékelték, pontozták és díjazták a 53 beérkezett alkotásokat.

Június 4-én délután 17- órától a kis díjazottak és kisérőjük beszélgetésétől lett hangos az óvoda folyósója, akik megcsodálták az alkotásokból megrendezett kiállítást, megtalálva saját "Szélkirálynőjüket". A kíváncsi és csillogó gyermekszemek izgatottan figyelték és türelmesen hallgatták Márk Emese, óvodavezető köszöntő beszédét, Bedőházi Emese Aranka, az alkotópályázat egyik kezdeményezőjének és szervezőjének rövid ismertetőjét, valamint a zsűritagok értékelő és dícsérő beszédét. Ezután Vasile Ágnes és Szabó Anna Mária, az alkotópályázat szervezői korcsoportok szerint szólították a kis ügyeskezű díjazottakat, akik büszkén és örömmel vették át a Szélkirálynő „batyujába” rejtett ajándékaikat és oklevelüket. Megköszöntük mindazon óvónők hozzáállását és óvodások munkáját, akik idén is bekapcsolódtak pályázatunkba, majd egy közös csoportkép után ki-ki büszkén távozott a megérdemelt batyujával. Gratulálunk minden kis nyertes alkotónak és felkészítő óvónőknek! 

Köszönet illeti a zsűritagok készséges munkáját is, hogy elfogadták felkérésünket és megtiszteltek jelenlétükkel úgy az értékelés során, mint a díjátadó ünnepségen.

Köszönetünket és hálánkat fejezzük ki annak a Micimackó csoportba járó óvodásnak a szülőjének, aki idén is támogatott anyagilag, így a kis alkotókat oklevéllel és a díjazottakat ajándékkal is megtudtuk jutalmazni.

Szerkesztette, Bedőházi Emese Aranka, szervező

A KICSI CSOPORT DÍJAZOTTAI 

I. DÍJ – DEÁK DÓRA-TÍMEA (38-as rajz), Hófehérke Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy, Óvónő: Siklódi Terézia    II. DÍJ – FARKAS ANNA (37-es rajz), Hófehérke Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy, Óvónő: Siklódi Terézia

III. DÍJ – SOÓS FANNI (20-as rajz), Vargyas-i Óvoda, Óvónő: Székely Zsófia

KÜLÖNDÍJ – MAJLÁT LEVENTE (19-es rajz), Nyujtód-i Óvoda, Óvónő: Deszke Piroska

 

A KÖZÉP CSOPORT DÍJAZOTTA

I. DÍJ – VÁSÁRHELYI NATÁLIA (22-es rajz), Vargyas-i Óvoda, Óvónő: Székely Zsófia

II. DÍJ – KICSID ESZTER (26-os rajz), Hófehérke Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy

 Óvónők: Bedőházi Emese Aranka, Sikó Réka

III. DÍJ – BARA CSENGE (46-Os rajz), 4 éves, Gulliver Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy

Óvónők: Negrea Réka, Kolozsi Matild

KÜLÖNDÍJ – RÁCZ JANKA RÉKA(33-as rajz), Hófehérke Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy, Óvónő: Szép Kinga

 

A NAGYCSOPORT DÍJAZOTTAI

I. DÍJ – ÖRSI HANGA (52-es rajz), Hófehérke Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy

Óvónők: Szilágyi Erika, Zoltáni Zsuzsanna

II. DÍJ – SZABÓ DOROTTYA (34-es rajz), Hófehérke Napközi Otthon, Sepsiszentgyörgy

Óvónők: Szabó Anna-Mária, Vasile Ágnes

III. DÍJ – TOÓK EMESE, INCZE NATÁLIA (49-es rajz), Nagyajta-i Óvoda, Óvónő: Bihari Katalin Noémi

KÜLÖNDÍJ – INCZE SOMA (44-es rajz), Árkos-i Óvoda, Óvónő: Kocsis Gabriella        

KICSI CSOPORTOS ALKOTASOK KOZEP CSOPORTOS ALKOTASOK NAGYCSOPORTOS ALKOTASOK ZAJLIK A ZSURIZES ZAJLIK A ZSURIZES 2 ZAJLIK A ZSURIZES 3 ZAJLIK A ZSURIZES 4 ZAJLIK A ZSURIZES 5 ELOKESZULETEK ELOKESZULETEK 1 ERKEZNEK A VENDEGEK EGYIK KIS DIJAZOTT A KIS DIJAZOTTAK 2 A KIS DIJAZOTTAK 3 MARK EMESE OVODAVEZETO KOSZONTO BESZEDE MARK EMESE OVODAVEZETO KOSZONTO BESZEDE 1 ANDOR DALMA ZSURITAG ERTEKELO BESZEDE SOMOGYI EDINA ZSURITAG ERTEKELO BESZEDE PARA ZOLTAN ZSURITAG ERTEKELO BESZEDE AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 2 AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 3 AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 3 AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 4 AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 5 AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 6 AKIKRE BUSZKEK VAGYUNK 7 A KIS UGYESKEZU ALKOTOK A KIS UGYESKEZU ALKOTOK 2  A KIS UGYESKEZU ALKOTOK 4 A KIS UGYESKEZU ALKOTOK 3