Világítani tudok!

 

Példásan helytállt a Vackor középcsoportból verbuvált öt tagú csapat, akik a az óvodánkat képviselték a kolozsvári Szent Imre Óvoda által szervezett bibliaismereti játékok regionális szakaszán.

Szép Kinga óvónő már sokadikszor készített fel csapatot erre a vetélkedőre, mindig kitűnő eredménnyel.  A siker ezúttal sem maradt el.  A Sárkányölő nevet viselő csapat III. helyezést ért el, bár a jelenlevők közül  ők voltak korban a legkisebbek, hiszen a többi csapat nagy csoportos gyerekekből állt.  A feladatokat helyesen és időben teljesítették. Kitűnően együttműködtek, koncentráltak a megoldásokra, legyen szó kognitív vagy pszihomotoros feladatokról, akár a jó megfigyelőképesség bizonyításáról. A vetélkedő játéksorozatot követően a Szent György legendát dramatizálták és játszották el a nézőknek. A rendezvénysorozat Kreatív kezek  alkotói pályázatán  is remekeltek a Vackoros  gyermekek.  Sikerült elhozni egy első, egy harmadik és egy külön díjat.

Az óvópedagógusok szakmai tanácskozásán is jelen volt a Hófehérke Óvoda. Két dolgozattal jelentkeztek Kispál Mária és Szép Kinga óvónők. A tanácskozáson mindkét szakdolgozat bemutatására sor került. A tanácskozás  egy Kett módszeren alapuló gyönyörű foglalkozással zárult. A résztvevő óvónők saját maguk megtapasztalhatták a módszer élményszerű hatását.

 A rendezvény  résztvevői kellemes élményekkel és szakmai tapasztalattal gazdagodhattak.  

Dicséretes és csodálatra méltó Szép Kinga óvónő lelkesedése és szeretetteljes, kitartó munkája, amivel évente felkészíti a gyermekeket erre a vetélkedőre. Köszönettel tartozunk és hálásak vagyunk a szülőknek, akik megbíztak bennünk és a gyermekeikben, támogattak és segítettek, hogy részt vehessünk az eseményen.  Nem utolsó sorban köszönjük a részvételt és a szép ruhákat Tót Éva dadus néninek. Életre szóló kellemes élmény volt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Szerkesztette: Márk Emese, óvodavezető

Bucsu az aggodo szuloktol  Hosszu vonatozas utan a kincses varosban  Kiralyi lakoma a kincses varosban 2 kezdesre varva Batorsag es mozgaskoordinacio  Csapatmunka  mozgasos feladat  Szent gyorgy lovag legendaja  Ajandekok kituntetesek  Atvesszuk az elismerest dijakat  buszken es boldogan  Csipet-csapat a kincses varos kiralya elott  fagyizas