Körzeti mesemondó találkozó

 

Élettel telt meg a mesekunyhó

A mese nem csak a gyermekek, de a felnőttek szellemi tápláléka is. Az óvodában része a mindennapjainknak, hiszen a többszörös jótékony hatását minden pedagógus ismeri és tudatosan használja a munkája során.

 

Évek óta, hagyományosan sor kerül egy megyei mesemondó találkozóra  a Benedek Elek nevét viselő sepsiszentgyörgyi óvoda szervezésében.  Itt találkoznak a megye minden sarkából a legszebben, legkifejezőbben mesélő óvodások.

Erre a versenyre tartottunk  válogatót  2019 március 1-én a fotosmartonosi óvoda mellett működő mesekunyhóban. A mesekunyhó házigazdái, a gidófalvi és a fotosmartonosi óvónők, nagy szeretettel látták vendégül a Hófehérke Körzeti Szakmai Műhelyhez tartozó intézmények kisóvodásait: a sepsiszentgyörgyi Hófehérke és Pinocchio óvodából, valamint a kökösi óvodából. Összesen hét nagycsoportos ülhetett be a meseszékbe és előadhatta az általa hozott,  Benedek Elek gyűjtötte népmesét. Ünnepi hangulat, ugyanakkor játékosság, élményszerű, kellemes, közvetlen hangulat uralta a mesekunyhót. A környezet hangulata, az ünnepi népviseletbe öltözött gyermekek, a kedves fogadtatás és a lelkesedés tette széppé és különlegessé ezt a napot. A végén mindenki szép élménnyel gazdagodott. Nehéz döntés után az óvónők két gyermeket választottak, akik a májusi megyei találkozón képviselik majd a Hófehérke körzetet: a fotosi és a Pinocchio óvoda egy-egy  legjobb mesemondóját. Gratulálunk nekik, valamint az őket felkészítő pedagógusoknak!   

                              Szerkesztette: Márk Emese, óvodavezető, szakmai műhelyvezető

A KIS MESEMONDOK KOSZONTESE A KIS MESEMONDOK A KIS MESEMONDOK 2 A KIS MESEMONDOK ES OVO NENIK A JUTALOM ATVETELE A JUTALOM ATVETELE A NAGY CSAPAT  kis mesemondooklevelek atadasaoklevelek atadasa1