PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - "CSÖPPNYI CSALÁDKALANDOK 5. KIADÁS

 

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napköziotthon egy nevelési projekt részeként megyei meseíró és illusztráló pályázatot hírdet immár V. kiadásban, „Csöppnyi családkalandok” címmel Kovászna megye óvodás gyermekei számára, magyar nyelven. A verseny szerepel a 2017-2018-as tanév Megyei Oktatási Tevékenységek naptárában. A pályázat témája egy családkaland: gyermekek által alkotott és óvó néni átal lejegyzett mese és annak illusztrációja. A mesék a csoport közös alkotása,  az illusztrációk viszont  különböző technikákkal megvalósított egyéni vagy csoportos alkotások kell legyenek. Az alkotások szereplői lehetnek: valós személyek, állatok, növények vagy tárgyak.

A pályázat célja, olyan mesék létrehozása, amely lehetőséget nyújt a gyermeki fantázia szárnyalására, az ízes népi nyelv használatára, érzelmek megélésére és befogadására, erkölcsi ítéletek megfogalmazására, mesefordulatok használatára és nem utolsó sorban intuitív fantáziájukra támaszkodva rövid, szép, humoros és csodás mesék alkotására. 

A pályázati munka hossza maximum egy gépelt oldal (Times New Roman 12, 1,5 sorköz, 2,5 margó). A címet középre nagy nyomtatott betűkkel (Times New Roman 14 bold) kell írni. A lap bal alsó sarkába kell feltűntetni a csoport nevét, korosztályt és a pedagógu(ok) nevét. Ékezet nélküli pályamunkákat nem fogadunk el. A mesék képi megjelenítése bármilyen technikával kivitelezhető (rajz, festés, kollázs, stb...), A4-es méretben. Egy csoport csak egy mesével és annak illusztrációjával jelentkezhet. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a díjazás korcsoportok szerint történik, I. II. III., különdíj és részvételi díj. A nyertes alkotásokat közzétesszük az intézmény honlapján www.hofeherke.ro és a napi sajtókban.

A jelentkezési lapokat és az elkészült alkotásokat – mese és rajz elektronikus formában kérjük a csaláEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre elküldeni, az eredeti mese lejegyzését és a mese illusztrációját személyesen vagy postán küldve a következő címre: Hófehérke Napköziotthon, Ifjúság sétány, 2. Szám, Sepsiszentgyörgy – 520064  legkésőbb 2018. április 30-ig. Az ünnepélyes díjátadásra június 11-15. között kerül sor a Hófehérke Napközi Otthonban.

A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni lehet a következő telefonszámokon: 

Bedőházi Emese Aranka: 0727-363554

Szabó Anna-Mária: 0743-159486

Vasile Ágnes: 0745-591571

Zoltáni Zsuzsanna: 0745-069287 

Szeretettel várjuk idén is a meséket!

 

 

 

Attachments:
File
Download this file (MESEIRO VERSENY 2018.pdf)MESEIRO VERSENY 2018.pdf