PÁLYÁZATI FELHÍVÁS "Csöppnyi családkalandok"

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napköziotthon egy nevelési projekt részeként megyeközti meseíró és illusztráló pályázatot hírdet II. kiadásban „Csöppnyi családkalandok” címmel Kovászna, Hargita és Maros megye óvodás gyermekei számára, magyar és román nyelven. A pályázat témája egy családkaland: gyermekek által alkotott és óvónéni átal lejegyzett mese és annak illusztrációja. A mesék a csoport közös alkotása,  az illusztrációk viszont  különböző technikákkal megvalósított egyéni vagy csoportos alkotások kell legyenek. Az alkotások szereplői lehetnek: valós személyek, állatok, növények vagy tárgyak.

A pályázat célja, olyan mesék létrehozása, amely lehetőséget nyújt a gyermeki fantázia szárnyalására, az ízes népi nyelv használatára, érzelmek megélésére és befogadására, erkölcsi ítéletek megfogalmazására, mesefordulatok használatára és nem utolsó sorban intuitív fantáziájukra támaszkodva rövid, szép, humoros és csodás mesék alkotására.

A pályázati munka hossza maximum egy gépelt oldal (Times New Roman 12, 1,5 sorköz, 2,5 margó). A címet középre nagy nyomtatott betűkkel (Times New Roman 14 bold) kell írni. A lap bal alsó sarkába kell feltűntetni a csoport nevét, korosztályt és a pedagógu(ok) nevét. Ékezet nélküli pályamunkákat nem fogadunk el. A mesék képi megjelenítése bármilyen technikával kivitelezhető (rajz, festés, kollázs, stb...), A4-es méretben. Egy csoport csak egy mesével és  illusztrációval jelentkezhet. A pályázaton való részvétel ingyenes. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a díjazás korcsoportok szerint történik, I. II. III., különdíj és részvételi díj. A nyertes alkotásokat közzétesszük az intézmény honlapján www.hofeherke.ro, a napi sajtókban.

Az elkészült alkotásokat elektronikus formában kérjük a csaladkalandok@yahoo.com e-mail címre, az eredeti mese lejegyzését és a mese illusztrációját személyesen vagy postán küldve a következő címre: Hófehérke Napköziotthon, Ifjúság sétány, 2. Szám, Sepsiszentgyörgy – 520064  legkésőbb április 17-ig. Az ünnepélyes díjátadásra június 8-12. között kerül sor a Hófehérke Napköziotthonban.

 A pályázattal kapcsolatos kérdéseikre választ kaphatnak az óvoda honlapján www.hofeherke.ro, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján https://isjeducv.ro, illetve érdeklődni lehet a következő telefonszámokon:

Bedőházi Emese Aranka, projektvezető: 0727-363554

Vasile Ágnes, projektfelelős: 0745-591571

Zoltáni Zsuzsanna, projektfelelős: 0746-332962.