PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - „Csöppnyi családkalandok”

         2014, a család évének jegyében a Hófehérke Napköziotthon egy nevelési projekt részeként meseíró és illusztráló pályázatot hírdet „Csöppnyi családkalandok” címmel Kovászna megye óvodás gyermekei számára, magyar és román nyelven. A pályázat témája egy családkaland: gyermekek által alkotott és óvónéni átal lejegyzett mese és annak illusztrációja. A mesék a csoport közös alkotása, az illusztrációk viszont különböző technikákkal megvalósított egyéni vagy csoportos alkotások kell legyenek. Az alkotások szereplői lehetnek: valós személyek, állatok, növények vagy tárgyak, akiknek a mesés kalandjai a család melegében oldódnak fel.

A pályázat célja, olyan mesék létrehozása, amely lehetőséget nyújt a gyermeki fantázia szárnyalására, az ízes népi nyelv használatára, érzelmek megélésére és befogadására, erkölcsi ítéletek megfogalmazására, mesefordulatok használatára és nem utolsó sorban intuitív fantáziájukra támaszkodva rövid, szép, humoros és csodás mesék alkotására.

A pályázati munka hossza maximum egy gépelt oldal (Times New Roman 12, 1,5 sorköz, 2,5 margó). A címet középre nagy nyomtatott betűkkel (Times New Roman 14 bold) kell írni. A lap bal alsó sarkába kell feltüntetni a csoport nevét, korosztályt és a pedagógus(ok) nevét. Ékezet nélküli pályamunkákat nem fogadunk el. A mesék képi megjelenítése bármilyen technikával kivitelezhető (rajz, festés, kollázs, stb...), A4-es méretben. Egy csoport csak egy mesével és illusztrációval jelentkezhet. A pályázaton való részvétel ingyenes. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a díjazás korcsoportok szerint történik, I. II. III., különdíj és részvételi díj. A nyertes alkotásokat közzétesszük az intézmény honlapján www.hofeherke.ro, a napi sajtókban.

Az elkészült alkotásokat elektronikus formában kérjük a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, az eredeti mese lejegyzését és a mese illusztrációját személyesen vagy postán küldve a következő címre: Hófehérke Napköziotthon, Ifjúság sétány, 2. Szám, Sepsiszentgyörgy – 520064 legkésőbb április 22-ig. Az ünnepélyes díjátadásra május 15-én kerül sor a Hófehérke Napköziotthonban.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseikre választ kaphatnakaz óvoda honlapján www.hofeherke.ro, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján http://isjeducv.ro, illetve érdeklődni lehet a következő telefonszámokon: 0727-363554 (Bedőházi Emese Aranka, projektvezető); 0746-591571(Vasile Ágnes, projektfelelős); 0746-332962 (Zoltáni Zsuzsanna, projektfelelős). Bővebben...