A MEGYEI HALCSODÁK ALKOTÓPÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE ÉS DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

2018. március 6-án megtörtént a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett Halcsodák megyei alkotópályázat értékelése, amely Az ezerarcú természet bartátai - Barátunk a víz - III. kiadás nevelési projekt része.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - "CSÖPPNYI CSALÁDKALANDOK 5. KIADÁS

 

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napköziotthon egy nevelési projekt részeként megyei meseíró és illusztráló pályázatot hírdet immár V. kiadásban, „Csöppnyi családkalandok” címmel Kovászna megye óvodás gyermekei számára, magyar nyelven. A verseny szerepel a 2017-2018-as tanév Megyei Oktatási Tevékenységek naptárában. A pályázat témája egy családkaland: gyermekek által alkotott és óvó néni átal lejegyzett mese és annak illusztrációja. A mesék a csoport közös alkotása,  az illusztrációk viszont  különböző technikákkal megvalósított egyéni vagy csoportos alkotások kell legyenek. Az alkotások szereplői lehetnek: valós személyek, állatok, növények vagy tárgyak.

VARÁZSFÁM MEGYEI RAJZVERSENY

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke-, Gulliver-, és Benedek Elek Napköziotthonok, valamint a Vinca Minor Egyesület, partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel, az „Együtt a természetért - II. kiadás” nevelési projekt keretén belül megyei rajzpályázatot hirdet Kovászna megye magyar tagozatos óvodásai számára.

 A verseny címe: "Varázsfám"

A versenyt 2018. február 12. – 2018. március 30. között szervezzük.

A szervezők

HALCSODAK MEGYEI RAJZPÁLYÁZAT

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napköziotthon, valamint a Vinca Minor Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel az „A Víz Világnapja” megyei nevelési projekt keretén belül alkotópályázatot hirdet Kovászna megye magyar tagozatos óvodai csoportoknak, akik szívesen varázsolnak változatos barkácseszközök felhasználásával.

A  pályázat címe: Halcsodák” 

A versenyt 2018. január 15. – 2018. március 2. között szervezzük.

Szeretettel várjuk minden alkotókedvű óvodás alkotását!

A szervezők

ELKÉSZÜLT A MADÁRBARÁT PIHENŐHELY

Az elmúlt tanév folyamán a tudatosan átgondolt, betervezett és megvalósított tevékenységeink és tanösvényünk bejárásának sikere folytatásra ösztönzött bennünket, így 2016-2017-es tanév tavaszán ismét benyújtottuk pályázatunkat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez, illetve a Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsához. Célunk volt a meglévő Ágas-Bogas tanösvényünk bővítése a Madarászó Ágas-bogas tanösvény állomásaival és egy Madárbarát pihenőhely kialakítása. A benyújtott pályázatok pozitív elbírálásának köszönhetően sikerült megvalósítanunk kitűzött célunkat. 

kormany tamogatas

A kenyér útja

     Tájegységünk étkezési szokásai egyre jobban feledésbe merülnek, a modern technológia térhódítása egyre inkább kiszorítja a régi értékeket, hagyományokat. Gyermekeinknek, sajnos nem minden esetben adódik lehetőségük, hogy megismerjék ezen értékek forrását, hogyanját, miértjét. Éppen ezért rendkívül megörültünk a Kovászna Megyei Művelődési Központ által támogatott ,,A kenyér útja,, című projektben való részvételi lehetőségnek.

Boldogság Program a Hófehérkében

Hófehérke Óvoda elnyerte az ÖRÖKÖS BOLDOG ÓVODA címet.

 

A “Jobb Veled a Világ” Alapítvány minden évben megünnepli sikereit egy szakmai nap keretén belül. A “Boldogságóra szakmai nap” és díjátadó ünnepélyen a Hófehérke Napköziotthont az intézmény vezetője és jómagam képviseltük.

A IV. CSÖPPNYI CSALÁDKALANDOK MESEÍRÓ ÉS ILLUSZTRÁLÓ VERSENY DÍJAZÁSA

2017 június 12-én sor került óvodánkban a IV. CSÖPPNYI CSALÁDKALANDOK megyei meseíró és illusztráló verseny eredményhirdetésére.

Tágasságot nekünk is......

http://www.3szek.ro/load/cikk/102859/tagassagot_nekunk_is

KIÁLLÍTÁS A BEÉRKEZETT MESÉK ILLUSZTRÁCIÓIBÓL-IV. KIADÁS

Óvodásoknak meghirdetett Csöppnyi családkalandok negyedik megyei meseíró és -illusztráló pályázat