Szent Karácsony eljön

       Az adventi időszakban lelkesen készültünk a közelgő ünnepre. Naponta felcsengtek a karácsonyi dalok és a mondókák, gyakran a kezdeményezésünk nélkül is.      

Zene ovi

     Az ősztől csoportunkat heti rendszerességgel látogatják a zene tanárnénik, illetve tanítványaik, ugyanis a Plugor Sándor Művészeti Líceum kezdeményezésére egy közös projektbe kezdtünk a Zene csodálatos világa címmel.

    

Óvodai elsősegély-program

    A Salvatore Egyesület szervezésének köszönhetően kezdődött el Kovászna megyében az Ovi-suli elsősegély projekt.

Közlekedj okosan!

      Óvodánk bekapcsolódott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, illetve a Kovászna Megyei Rendőrség által szervezett közlekedési nevelést célzó megyei projektbe.

Őszi csodák

     Az őszi napok igazán mozgalmasak voltak a csoportunkban.

Bevezetés a sportba

     Városunk önkormányzata által támogatott Bevezetés a sportba elnevezésű program városunk minden óvodáját és iskoláját érintő program, amely során a gyerekek a Sepsi Arénában vesznek részt  játékos tornaórákon és mászkálnak, csúszkálnak, korcsolyáznak a létesítmény melletti fedett jégpályán.

A kelekótya kiskakas története

     Nagy izgalommal készültünk a gyerekekkel az évzáró ünnepségünkre, amelyen Csukás István A kelekótya kiskakas című meséjével örvendeztettük meg a jelenlevőket.

Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is!

        Az óvodások számára minden tanévben megszervezik az óvodapedagógusok a "Tágasságot nekünk is ..." mottójú népi játék seregszemlét.

Rózsa, rózsa, szép virágszál, megöntözlek, illatozzál

.

Víz, víz, tiszta víz

       AZ EZERARCÚ TERMÉSZET BARÁTAI környezetvédelmi  nevelési projektbe bekapcsolódva szerveztünk két hetes projektet óvodásaink számára A VÍZ KINCS címmel.

Alkategóriák