Fel, fel, huszárok

      Az 1848-as történelmi esményeket  mesés keretbe szőve ismerték meg a gyerekek az elmúlt napokban.

Dalos madár , kis pacsirta

       A sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napköziotthon óvónői kezdeményezték a nagycsoportos óvodások körzeti népdalénekes találkozóját.  Az idén március 6-án  került sor erre a találkozóra,  most már másodjára.

Mesemondó találkozó

       Élettel telt meg a mesekunyhó

      A mese nem csak a gyermekek, de a felnőttek szellemi tápláléka is. Az óvodában része a mindennapjainknak, hiszen a többszörös jótékony hatását minden pedagógus ismeri és tudatosan használja a munkája során.

Mit ér az a ráncos szoknya, ha a leány tipe-tupa? Mit ér az a pörge kalap, ha a legény csak egy falat?

      A magyar néphagyományok szerint a farsang időszaka volt az udvarlás, párválasztás és a lakodalmak legfőbb ideje. Éppen ezért tréfás szövegű, csúfolódó versikékkel figyelmeztették azokat a lányokat, legényeket, akiknek életkorukhoz képest már illet volna családot alapítaniuk.

      E népszokást igyekeztünk megeleveníteni a gyerekekkel, ezáltal biztosítva a népi hagyományaink megismerése mellett a  tréfálkozást, a mókát, a nevetést.

Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban

      A Székely Potsa Rehabilitációs Központ, az Autista Központ, illetve a Csibészkék csoport gyerekeivel közösen tartottuk az első farsangi mulatságunkat. 

Szent Karácsony eljön

       Az adventi időszakban lelkesen készültünk a közelgő ünnepre. Naponta felcsengtek a karácsonyi dalok és a mondókák, gyakran a kezdeményezésünk nélkül is.      

Zene ovi

     Az ősztől csoportunkat heti rendszerességgel látogatják a zene tanárnénik, illetve tanítványaik, ugyanis a Plugor Sándor Művészeti Líceum kezdeményezésére egy közös projektbe kezdtünk a Zene csodálatos világa címmel.

    

Óvodai elsősegély-program

    A Salvatore Egyesület szervezésének köszönhetően kezdődött el Kovászna megyében az Ovi-suli elsősegély projekt.

Közlekedj okosan!

      Óvodánk bekapcsolódott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, illetve a Kovászna Megyei Rendőrség által szervezett közlekedési nevelést célzó megyei projektbe.

Őszi csodák

     Az őszi napok igazán mozgalmasak voltak a csoportunkban.

Alkategóriák