Alkotni öröm

  “Nagyon jó móka. Szeretek festeni. Nagyon szépen pöttyögtetek.” – mondta Panna a márványtechnika elsajátítasa közben, amikor a vizes felületű papírlapra festéket csepegtetett, illetve ecsettel pettyegtetett.

Huncutságok

  A mindennapjainkat megszépítő mese,vers, ének, játék, rajzolás, festés mellett a gyerekek apróbb-  nagyobb huncutságai is hozzájárulnak ahhoz, hogy jó móka, mulatság legyen az óvoda.

ACCEPTING DIVERSITY

A kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája 2016 szeptemberében meghírdette az Accepting diversity projektet.

Téli játékok

Télen, hóban, szabadon. Jől felöltözve, friss levegőt szívva rohangálni, kiabálni, dobigálni, hócsatázni, építeni nagy öröm, kikapcsolódás, feltöltödés minden gyermek számára.

VADON DÍJAZOTTAK

1.     A Vadon Egyesület által negyedik alkalommal meghirdetett megyei rajzpályázatra, melynek témája a Felfedezem az afrikai szavannát illetve a Színpompás kerekerdő csodái összesen 16O2 pályamunka érkezett be.

Adventi készülődés

Ebben a karácsonyváró időszakban gyakran azzal kezdtük a napot, hogy körbeültük az adventi koszorút, meggyújtottuk rajta a gyertyát, gyertyákat és elénekeltük az Ég a gyertya, ég ...kezdetű dal első, második, harmadik majd negyedik szakaszát is.

Ilyen vagyok én

Lehetőségük volt ezen a témakörön belül sok mindent megfigyelni magukon, társaikon. A nevükön kívül, a nemüket is elmondták, termetük, hajuk, szemük színéről is beszélgettünk.

Macikeresztelő

Csoportunkba egy nagy maci fogadta a gyerekeket már a kezdeti időszakban, amit felöltöztettünk, miután a neme is kiderült.

Beszoktatás

Eléggé” kíméletes” módon zajlott a csoportunkban a beszoktatás. Objektív okokból, első héten csak a csoport egyharmada, második héten kétharmada, majd a következő héten a teljes csoport begyűlt.

Hofeherke napok

Hófehérke napok a Csicsergőknél

 

Az idei Hófehérke napok egyik legsikeresebb rendezvénye a lovaglás volt.