HÚSVÉTI TOJÁSÍRÁS AZ ÉDESANYÁKKAL

Kellemes és hasznos délutánt töltöttünk együtt az édesanyákkal, hiszen egy nemes cél érdekében jótékonykodó tevékenységet folytattunk. Hagyományos írott tojások készítésével hangolódtunk Húsvét szent ünnepére!

 

ITT AZ ÓRA, ITT AZ ÓRA! AKI VITÉZ FEL A LÓRA!

2018. március 13.-án az „Ünnepeljünk együtt” témahét keretén belül fontos mozzanat volt a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba tartott interaktív tevékenység, melyet Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus vezetett.

EGYÜTT FARSANGOLTUNK

ELMENT FARSANG EL, EL, EL / KINEK HASZNÁLT, KINEK NEM….

Annak ellenére, hogy nagyon rövid volt a farsangi időszak és még a Csibészkék is nagyon kicsik, mi  megbeszéltük velük, hogy a farsang a mulatozás, vigadozás, lakomázás időszaka.

EZ VAGYOK ÉN!

Ki vagyok én témakörön belül lehetőségük adódott a Csibészkéknek, hogy jól megfigyeljék magukat, illetve társaikat.

EGY DOBOZ ÉS EGY GYERMEKI MOSOLY

A SNAC önkéntességi programunk keretén belül zajló „Egy szép gesztus boldoggá teszi a gyermeket” nevelési projektünk második karitatív megmozdulása az advent időszakában „Egy doboz és egy gyermeki mosoly” címet viselő mozgalom volt.

KÖZÖS MADÁRKARÁCSONY

A kicsi csoportos Csibészkékkel is folytatjuk a Hófehérke-, Gulliver-, és Benedek Elek Napköziotthonok, valamint a Vinca Minor Egyesület és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel kötött „Együtt a természetért” nevelési projektpartnerséget.

FELAVATTUK A MADÁRBARÁT PIHENŐHELYET

A kicsi csoportos Csibészkékkel is az idei tanévtől bekpacsolódtunk az óvodánkban már harmadik éve zajló Az ezerarcú természet barátai környezetvédelmi nevelési projektbe.

KARÁCSONYI KÉZMŰVESKEDÉS ÉDESANYÁKKAL

2017. december 13.-án meghit, ünnepi hangulatban, tudatosan és jól átgondolva szerveztük meg közös Karácsonyi kézműves délutánunkat az édesanyákkal.

ADVENTI KIÁLLÍTÁS A KILYÉNI SZÉKELY-POTSA REHABILITÁCIÓS KÖZPONTBAN

 

2017. december 4-8. között a Csibészkékkel nagy szeretettel készítgettük a karácsonyi csillagokat és hópelyhes gömböket, olyan céllal, hogy odaajándékozzuk a kilyéni Reahabilitációs központnak, hozzájárulva az adventi kiállításuk díszítéséhez, amelyet december 8-án délután, együtt a szülőkkel meg is csodáltunk. 

ADOMÁNYOZÓ HÉT-JÓ ÉRZÉS, HOGY MI IS SEGÍTHETTÜNK

„Egy szép gesztus boldoggá teszi a gyermeket” nevelési projektünk része az országos SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) önkéntességi programnak, melynek keretén belül, partnerünkkel, a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központtal morális-állampolgársági, jóténkonysági, kulturális-művészeti tevékenységeket és közösségi kampányokat terveztünk a 2017-2018-as tanérve.

Alkategóriák