ŐSZI TÁBOROZÁSUNK

Szeptember 24-25. között tábozorásunk alatt felejthetetlen napokat töltöttünk a csernátoni Malomkertben, ahol az együttlét, móka mellett részesei lehettünk annak a csodának is, ahogy a természet magára ölti az ősz színeiből készült pompás ruháját.

ÉDESAPÁKAT KÖSZÖNTÖTTEK A CSIBÉSZKÉK

„Áldott az az ember, akit sok gyengéd hang szólít apának! (Lydia Maria Child)

Az én édesapám a legjobb a világon, vallják a Csibészkék, akik 2019. június 6.-án szívüket ünneplőbe öltöztetve, gyermeki szeretettel, nagy tisztelettel, némi izgalommal és titoktartással köszöntötték fel az édesapjukat, népi gyermekjátékfűzéssel, verses-énekes összeállítással, játékos meglepetéssel és a háromhetes projekt alatt készített ajándékok átadásával.

EGY ÖLELÉS A POGÁCSA ÁRA

Az Óvoda másként hét utolsó napján a Csibészkék mézes pogácsákkal tele kosarakkal indultak a városba, hogy tiszta szívből megkínálják a város lakóit is belőle.

LÁTOGATÁS A MALOMKERTBE

A mai kirándulásunk kapcsolódott az Óvoda másként hét témájának programjához, így Sz. Anna szülei meghívására egy csodálatos napot töltöttünk a csernátoni Malomkertben. Jó érzés volt, amikor Ilonka mama és Laci tata mosolyogva és nagy szeretettel fogadott bennünket.

AKI NEM TUD TÁNCOLNI, MENJEN HAZA ALUDNI…

2019. május 15-én került sor került a Pinocchio Napközi Otthon szervezésében a „Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is” népi gyermekjáték seregszemlére.

RÉSZT VETTÜNK AZ ÓVODALNOK VETÉLKEDŐN…

2019. április 2-10. között a kézdivásárhelyi Nostra Vox Egyesület és Molnár Józsiás Általános Iskola szervezésében sor került a Legyél te a bajnok dalnok, 4-6 éves gyermekeknek szóló vetélkedő elődöntőjére, valamint a gálaműsorra való felkészítőkre.

SÁRKÁNYÓRA A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ STÚDIÓJÁBAN

Április 9-én a Sárkányórán való részvétellel a Csibészkék különböző játékok és feladatok során bebizonyították bátorságukat, ügyességüket, gyorsaságukat. Örömmel játszodtak és éltek meg minden pillanatot, eleget téve az öregasszony által felkínált próbatételeknek.

JÁTSZODTUNK, KÍSÉRLETEZTÜNK A LEVEGŐVEL!

A levegő kincs témahét kapcsolódott az Ezerarcú természet barátai - Barátom a levegő nevelési projekt programjához, mely során sokat beszélgettünk, játszodtunk. Kísérleteztünk a széllel, levegővel. Izgalmas napokat sikerült varázsolnunk a Csibészkéknek, hiszen nagyon sok érdekes játékot kipróbáltunk és kísérleteket végeztünk annak érdekében, hogy tudatosuljon bennük a levegő fontossága, hasznossága és nélkülözhetelensége.  

LOVON JÁROK, HUSZÁR LETTEM…

 

Beszélgetések, huszáros mesék, mondókák és játékok segítségével indítottuk a szabadságharccal kapcsolatos hetünket. Éneklés közben, kartonból kivágott lófejeket festegettek a szorgos Csibészkék, hogy lovas huszárokká válva induljanak a “csatába”. Bár nagyon sok mindenre emlékeztek, amikor felelevenítettük meglévő ismereteinket, mégis nagyon lényeges volt számunkra, hogy ebben az évben úgy idézzük meg az ünnepi hangulatot, hogy új fogalmakat és érzéseket tudjunk közvetíteni számukra, és tudatosítsuk bennük, hogy miért ünnepeljük Március 15.-ét.

ELMENT A FARSANG, ITT HAGYOTT ….

A Csibészkéknek nagy kedvencük a farsang időszaka, hiszen már van tapasztalatuk és tudják azt is, hogy alkalom nyílik a tréfálkozásra, mulatozásra, lakomázásra.

Alkategóriák