POZITÍV TAPASZTALATAINK A JÁRVÁNY IDŐSZAKÁBAN TÖRTÉNŐ ONLINE TEVÉKENYSÉGEINKRŐL

Reméltük, hogy nem lesz igaz, amiket hallottunk, de sajnos tudomásul kellett vennünk, hogy a mi csodálatos óvodánk kapujára is rákerül a lakat a koronavírus-járvány időszakában. Nem akartuk elhinni, hogy azok a királyányok és királyfik, akik ide jártak, bámulatos varázsszobájukban és az óvoda festői zöld udvarában töltötték napjaikat, március 12-től ki-ki a saját otthoni palotájában kell tartozkódjon, távol a kedves barátoktól, játékoktól és már csak felidézve tárulnak eléjük az együtt töltött örömteli pillanatok, felejthetetlen tevékenységek

BÚCSÚZNAK A CSIBÉSZKÉK AZ ÓVODÁTÓL

"A nagy idő elérkezett, búcsúznak a hatévesek......"

Eljött a búcsúzás pillanata. Nem a végleges, hiszen most csak online búcsúztunk a nagycsoportos Csibészkéktől, mert majd ősz elején személyesen fogunk tőlük elköszönni, és a kis útravaló tarisznyával iskolába és más csoportba engedni őket.

CIFRA PALOTA, ZÖLD AZ ABLAKA - NÉPDAL VIDEÓPÁLYÁZAT

A Csibészkékkel beneveztünk a Cifra palota, zöld az ablaka című magyar népdal videópályázatra, melyet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program hirdetett külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok számára.

A CSIBÉSZKÉK KOKÁRDÁI 2020-BAN

A Csibészkékkel beneveztünk a Szalagrózsa kokárdakészítő pályázatra, melyet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program hirdetett külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok számára.

"DALOS MADÁR KIS PACSIRTA" MEGYEI NÉPDALVETÉLKEDŐ

A sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napközi Otthonban, idén március 4-én került sor a „Dalos madár, kis pacsirta” című megyei népdalvetélkedőre.

HELYI MESEMONDÓ TALÁLKOZÓ

2020. március 3-án sor került Fotosmartonos Mesekunyhójában a helyi mesemondó találkozóra.

ÉLET A HIDEG ÉGÖVBEN-ESZKIMOKAZTUNK

Az Élet a hideg égövben kéthetes témakörön belül a Csibészkéknek alkalmuk volt megismerni az északi és déli sarkvidék jellegzetességeit.

KARÁCSONY, KARÁCSONY DRÁGA ÜNNEPÜNK

Az adventi csend egyik délutánján, egyre nagyobb fényben és egyre közelebb a szeretet ünnepéhez a Csibészkék szívük mélyéből áradó őszinte szeretettel ajándékozták meg szüleiket egy betlehemes történettel és egy-egy általuk készített ajándékkal.

MÁRPEDIG A MIKULÁS LÉTEZIK!

A gyermekek számára a december hónap- a Mikulásvárással és az Advent időszakkal különösebb a többinél. Együtt hangolódtunk rá a téli ünnepekre, feldíszítettük a csoportszobát, adventi koszorút készítettünk, megjelentek a polcon a Mikulásos mesekönyvek, felcsendültek a mikulásos, téli énekek, mondókák.

ÖRÖMMEL JÁTSZOTTAK A CSIBÉSZKÉK

A Barátunk a fa – A fa kincs  témaheteket a környezettudatos szemlélelet alakítása és a fenntarthatóság iránti igény megalapozására terveztük, ugyanakkor az öröm és szomorúság érzelempárok feldolgozása is tevékenységeink célját szolgálta.

Alkategóriák