RÉSZT VETTÜNK AZ ÓVODALNOK VETÉLKEDŐN…

2019. április 2-10. között a kézdivásárhelyi Nostra Vox Egyesület és Molnár Józsiás Általános Iskola szervezésében sor került a Legyél te a bajnok dalnok, 4-6 éves gyermekeknek szóló vetélkedő elődöntőjére, valamint a gálaműsorra való felkészítőkre.

SÁRKÁNYÓRA A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ STÚDIÓJÁBAN

Április 9-én a Sárkányórán való részvétellel a Csibészkék különböző játékok és feladatok során bebizonyították bátorságukat, ügyességüket, gyorsaságukat. Örömmel játszodtak és éltek meg minden pillanatot, eleget téve az öregasszony által felkínált próbatételeknek.

JÁTSZODTUNK, KÍSÉRLETEZTÜNK A LEVEGŐVEL!

A levegő kincs témahét kapcsolódott az Ezerarcú természet barátai - Barátom a levegő nevelési projekt programjához, mely során sokat beszélgettünk, játszodtunk. Kísérleteztünk a széllel, levegővel. Izgalmas napokat sikerült varázsolnunk a Csibészkéknek, hiszen nagyon sok érdekes játékot kipróbáltunk és kísérleteket végeztünk annak érdekében, hogy tudatosuljon bennük a levegő fontossága, hasznossága és nélkülözhetelensége.  

LOVON JÁROK, HUSZÁR LETTEM…

 

Beszélgetések, huszáros mesék, mondókák és játékok segítségével indítottuk a szabadságharccal kapcsolatos hetünket. Éneklés közben, kartonból kivágott lófejeket festegettek a szorgos Csibészkék, hogy lovas huszárokká válva induljanak a “csatába”. Bár nagyon sok mindenre emlékeztek, amikor felelevenítettük meglévő ismereteinket, mégis nagyon lényeges volt számunkra, hogy ebben az évben úgy idézzük meg az ünnepi hangulatot, hogy új fogalmakat és érzéseket tudjunk közvetíteni számukra, és tudatosítsuk bennük, hogy miért ünnepeljük Március 15.-ét.

ELMENT A FARSANG, ITT HAGYOTT ….

A Csibészkéknek nagy kedvencük a farsang időszaka, hiszen már van tapasztalatuk és tudják azt is, hogy alkalom nyílik a tréfálkozásra, mulatozásra, lakomázásra.

HÓANGYALKÁK, HÓEMBERKÉK ÉS VIDÁMAN JÁTSZÓ CSIBÉSZKÉK!

Nemcsak a hó csillogott, hanem a Csibészkék csillagszemei is, amikor Zselyke  csoporttásukhoz megérkeztünk és egy nagyszerű délelőtt részesei lehettünk.

CIPŐSDOBOZNYI ÖRÖM

A 2018-2019-es tanév SNAC önkéntességi programunk decemberi tevékenységének második karitatív megmozdulása az advent időszakában az „Egy doboz és egy gyermeki mosoly” címet viselő mozgalom volt.

KARÁCSONYRA KÉSZÜLŐDVE

„Adventi csend van,

 Készül-e, mondd a szíved?...”

KARÁCSONYI KONCERT

Ma az óvodánk tornatermében sor került a „Mesés Karácsony” / „Turneu de colinde” karácsonyi koncertre, a sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Echo Egyesület/Asociația de Tineret ECOU jóvoltából.

MA NÁLUNK JÁRT A MIKULÁS!

A mai délelőtt valahogy más volt, mint a megszokott. Több izgalommal, kíváncsisággal, türelmességgel és várakozással volt fűszerezve.

Alkategóriák