CIFRA PALOTA, ZÖLD AZ ABLAKA - NÉPDAL VIDEÓPÁLYÁZAT

A Csibészkékkel beneveztünk a Cifra palota, zöld az ablaka című magyar népdal videópályázatra, melyet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program hirdetett külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok számára.

A CSIBÉSZKÉK KOKÁRDÁI 2020-BAN

A Csibészkékkel beneveztünk a Szalagrózsa kokárdakészítő pályázatra, melyet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program hirdetett külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok számára.

"DALOS MADÁR KIS PACSIRTA" MEGYEI NÉPDALVETÉLKEDŐ

A sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napközi Otthonban, idén március 4-én került sor a „Dalos madár, kis pacsirta” című megyei népdalvetélkedőre.

HELYI MESEMONDÓ TALÁLKOZÓ

2020. március 3-án sor került Fotosmartonos Mesekunyhójában a helyi mesemondó találkozóra.

ÉLET A HIDEG ÉGÖVBEN-ESZKIMOKAZTUNK

Az Élet a hideg égövben kéthetes témakörön belül a Csibészkéknek alkalmuk volt megismerni az északi és déli sarkvidék jellegzetességeit.

KARÁCSONY, KARÁCSONY DRÁGA ÜNNEPÜNK

Az adventi csend egyik délutánján, egyre nagyobb fényben és egyre közelebb a szeretet ünnepéhez a Csibészkék szívük mélyéből áradó őszinte szeretettel ajándékozták meg szüleiket egy betlehemes történettel és egy-egy általuk készített ajándékkal.

MÁRPEDIG A MIKULÁS LÉTEZIK!

A gyermekek számára a december hónap- a Mikulásvárással és az Advent időszakkal különösebb a többinél. Együtt hangolódtunk rá a téli ünnepekre, feldíszítettük a csoportszobát, adventi koszorút készítettünk, megjelentek a polcon a Mikulásos mesekönyvek, felcsendültek a mikulásos, téli énekek, mondókák.

ÖRÖMMEL JÁTSZOTTAK A CSIBÉSZKÉK

A Barátunk a fa – A fa kincs  témaheteket a környezettudatos szemlélelet alakítása és a fenntarthatóság iránti igény megalapozására terveztük, ugyanakkor az öröm és szomorúság érzelempárok feldolgozása is tevékenységeink célját szolgálta.

ŐSZI TÁBOROZÁSUNK

Szeptember 24-25. között tábozorásunk alatt felejthetetlen napokat töltöttünk a csernátoni Malomkertben, ahol az együttlét, móka mellett részesei lehettünk annak a csodának is, ahogy a természet magára ölti az ősz színeiből készült pompás ruháját.

ÉDESAPÁKAT KÖSZÖNTÖTTEK A CSIBÉSZKÉK

„Áldott az az ember, akit sok gyengéd hang szólít apának! (Lydia Maria Child)

Az én édesapám a legjobb a világon, vallják a Csibészkék, akik 2019. június 6.-án szívüket ünneplőbe öltöztetve, gyermeki szeretettel, nagy tisztelettel, némi izgalommal és titoktartással köszöntötték fel az édesapjukat, népi gyermekjátékfűzéssel, verses-énekes összeállítással, játékos meglepetéssel és a háromhetes projekt alatt készített ajándékok átadásával.

Alkategóriák